Despre


Pasiunea Ruxandrei Elena Cioată este aceea de a învăța copii să iubească dansul în general, baletul în special. Copii au diferite nevoi și abilități dar Ruxandra se asigură că elevele ei se simt evaluate și implicate în procesul de învățare în mod egal. Clasele ei, oferă un mediu energizant de învățare, creativ și distractiv pentru copii de toate vârstele. Cuvântul de ordine al Studioului său de balet, este entuziasmul !
 
Ruxandra face balet de la vârsta de 4 ani. A urmat cursurile Liceului de Artă “George Enescu”, secția coregrafie iar la vârsta de 18 ani și-a început cariera de balerină profesionistă la Opera Națională București . Este absolventă a Universității Române de Știinte și Arte “Gheorghe Cristea“, secția artă coregrafică.
 
Ca balerină la Opera Națională a dansat în “Lacul Lebedelor”, “Giselle”, “Fata rău păzită”, “Coppelia” sau “Bayadera” dar rolul favorit este acela din “Don Quijote”. De-a lungul carierei a avut colaborări cu TVR 1, PRO TV, ANTENA 1, PRIMA TV sau Opereta din Viena. Pasiunea ei, baletul, a purtat-o pe aproape toate continentele, legând prietenii din Germania, Austria, Olanda, Franța, Luxemburg, Belgia, Italia, Marea Britanie până în Japonia sau Coreea.
 
“Ruxandra Ballet Studio” nu este un studio tradițional, e mai mult decât atât, un spațiu cultural, care oferă oportunitatea copiilor și adolescenților să își manifeste deschis latura artistică.
 
“Ruxandra Ballet Studio” oferă prin aceste cursuri de balet, copiilor, adolescenților dar și adulților, posibilitatea de a deprinde elementele tehnice specifice baletului clasic dar și ocazia de a găsi bucuria artistică, bucuria dansului, imaginația și câștigarea încrederii în forțele proprii.
 


Prezentare Ruxandra Ballet Studio făcută de Mircea Corneliu Petrea pe Vimeo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.